TV-program fra Norea: Bibelen er fortsatt relevant:
Mange i Norge og Vesten stiller seg spørsmål rundt Bibelens troverdighet og viktighet. En religionsundersøkelse fra 2016 viser at et flertall her i landet ikke lenger tror på Gud. En annen undersøkelse viser at omtrent halvparten av befolkningen i Norge er tvilende til at Bibelen er Guds ord. Rett over 10 prosent leser Bibelen hver uke, og disse er kristne.
En av Noreas målsettinger, er å gjøre Guds Ord relevant i vår tid. Gjennom Noreapastoren gir vi trosopplæring for voksne, oppmuntring i hverdagen og inspirasjon til å dele troen med andre, på nett, radio og TV. Noreapastoren er Noreas mest besøkte nettside gjennom mange år. Tilbakemeldingene vi får, som fra denne radiolytteren, tyder på at vi lykkes med å gjøre Guds ord relevant her i Norge:
"Forkynnelsen på radioen har gjort meg sterkere i mitt forhold til Gud. Jeg har fått se mer av Guds kjærlighet".
Svein Anton Hansen, som er gjest i et nytt program fra NoreaTV, er Noreapastor sammen med Asbjørn Kvalbein. Han produserer blant annet kortandaktene Trosvitaminer, som ofte kobles til hverdagsopplevelser: - Bibelske sannheter kan forklares på enkle måter, sier Hansen, som også gir folk mulighet til å komme med spørsmål rundt tro på noreapastoren.no.
TV-program: Tro langs silkeveien
Sentral-Asia, Silkeveien. Vakre mennesker, gammel arkitektur og mystikk. I mange år var denne delen av verden under det ateistiske Sovjetunionen. I dag domineres regionen av Islam og sekularisering. Hvordan står det egentlig til med kristen tro i Sentral-Asia? Hvordan er situasjonen for de kristne her? Hvordan kan vi nå inn med budskapet om frelse og håp? Marit Veimo er engasjert som frivillig i Norea Håpets kvinner. Hun har lenge hatt en dragning til, og et hjerte for denne regionen. Nylig ble hun med Noreas TV-team på besøk til et land i Sentral-Asia. I dette programmet får du et innblikk i hennes reise. Du får også høre sterke historier om kristne som til tross for stort press, både fra egen familie og myndigheter, møter Jesus gjennom radio.
TV-program: Avhopperen fra Nord-Korea
Hun heter Jinga, og vokste opp i Nord-Korea. Norea Mediemisjon møtte henne i Sør-Korea, hvor hun fortalte oss om livet bak de stengte grensene. Hungersnød og sult preget hverdagen. Jinga forteller i TV-programmet fra Norea at det var grusomt å bare ha vann å gi sine barn, dag etter dag. Sulten tvang henne til å begynne ulovlig handel over grensa til Kina for å skaffe mat.
Jinga fikk også med seg en radio som tok inn sendinger fra utlandet. Hun lyttet blant annet til kristne radioprogram, før hun flyktet ut av landet med sin datter i 2004. Datteren kom seg i sikkerhet, men moren ble arrestert, og det skulle gå flere år før hun igjen ble gjenforent med sin datter.
TV-program: Radioen når mye lenger enn både evangelister og menigheter
Dette sier Martin Birkedal til programleder Harald Endresen i et av våre TV-program som du nå kan se på noreatv.no. Han har arbeidet med mediemisjon i Norea siden 1991, og har et vell av gripende historier som varmer hjerte og sjel, ja rett og slett gir håp.
TV-program: - Troen har berget ekteskapet vårt
Ekteparet Marli og Edmund Spieker er et levende eksempel på hva Gud kan utrette gjennom et ektepar dersom han får virke slik Han ønsker. De har startet henholdsvis verdensomspennende kvinnearbeid og mannsarbeid.
TV-program: Livet etter krigen
Ni år gamle Myriam opplevde at IS kom til byen der hun bodde. Byen Qaraqosh der Myriam kommer fra, er en kristen by. Den kristne familien måtte flykte for livet, og hun endte opp i en flyktningeleir. Her fikk hun trøst og håp ved å se på TV-programmer fra vår partner i Midtøsten, SAT7 kids.
Plutselig en dag ser hun Essam Nagy, en av programlederne på barnekanalen, gå rundt i gatene i flyktningeleiren. Hun løper for å møte sin gode venn fra tv, og det hun forteller i et spontant TV-intervju, rører en hel verden. Den unge jenta sitter og forteller at hun møter terroristene med tilgivelse, og hatet deres med Guds kjærlighet.
I denne hjertevarme dokumentaren får du møte Myriam. Hun er nå 14 år, og har fått flyttet tilbake til Qaraqosh. Essam Nagy og de andre fra SAT7 er sammen med familien når nå de feirer påske for første gang tilbake i byen de en gang måtte flykte fra.
Foto: Sat7