Tro langs silkeveien
Sentral-Asia, Silkeveien. Vakre mennesker, gammel arkitektur og mystikk. I mange år var denne delen av verden under det ateistiske Sovjetunionen. I dag domineres regionen av Islam og sekularisering. Hvordan står det egentlig til med kristen tro i Sentral-Asia? Hvordan er situasjonen for de kristne her? Hvordan kan vi nå inn med budskapet om frelse og håp? Marit Veimo er engasjert som frivillig i Norea Håpets kvinner. Hun har lenge hatt en dragning til, og et hjerte for denne regionen. Nylig ble hun med Noreas TV-team på besøk til et land i Sentral-Asia. I dette programmet får du et innblikk i hennes reise. Du får også høre sterke historier om kristne som til tross for stort press, både fra egen familie og myndigheter, møter Jesus gjennom radio.
Håpskonsert
Norea har reist landet rundt og holdt Håpskonserter. Konseptet går ut på å synge en sang, og så dele en historie fra et av våre prosjekter. Hele konserten henger sammen, og har en tydelig tråd som viser oss det evige håp vi eier i Jesus. Et av høydepunktene var Håpskonserten i Q42, Filadelfias store og nye lokale midt i Kristiansand. Elisabeth Lillebø Sæth fra Norea har satt sammen et fantastisk repertoar, og fått med seg noen av Norges beste musikere. Sangen, musikken og historiene lyser opp våre hjerter mens høsten setter inn og vi går mørkere tider i møte.
Radioen når mye lenger enn både evangelister og menigheter
Dette sier Martin Birkedal til programleder Harald Endresen i et av våre TV-program som du nå kan se på noreatv.no. Han har arbeidet med mediemisjon i Norea siden 1991, og har et vell av gripende historier som varmer hjerte og sjel, ja rett og slett gir håp.
Jesus møtte meg på det mørkeste! (Tv-program)
Andrea vokste opp i borgerkrigen i Libanon. Uten framtidshåp og uten skolegang var livet helt mørkt. Men så fikk hun møte Jesus og noen av hans etterfølgere. Livet ble snudd opp-ned for Andrea. Hun fikk utdannelse og framtidshåpet tilbake. I dag er hennes hjertesak å hjelpe flyktningebarn med utdanning via skole-TV. Møt Andrea Elmounayer og hør hennes sterke livshistorie
Møte med Child senter i flyktningeleir i Libanon.
Sanger Sveinung Hølmebakk besøkte i fjor Libanon for å se hvordan Noreas tv-arbeid i Midtøsten Sat-7, jobber for å gi håp og utdannelse til barn i krig. Her er han blant annet med på en skoletime på et barnesenter.
Sterkt møte med Jonny fra Libanon
Da krigen brøt ut i Syria, kunne libanesiske Jonny Basta kjenne seg godt igjen i traumene barna i landet opplever. Da han var liten, ble Jonny Basta stum etter at en bombe falt ned i nabohuset. I dag lager Jonny Basta tv-prorgrammer blant annet for Noreas tv-partner, Sat-7 kids. Hør hans sterke historie her. Dette er en lengre samtale mellom sanger Sveinung Hølmebakk og Jonny.
Norea når unådde
Her kan du få se hvordan Norea jobber med nasjonale partnere for internasjonale misjonsorganisasjoner for å nå inn bak stengte grenser med evangeliet.
TV-program: Usynlige spor i den mørkeste natt
I programmet møter du sanger og låtskriver Sveinung Hølmebakk, som er ambassadør for Norea. Sveinung forteller blant annet om sin far. Uten å bruke store og veldige ord, la faren ned "små usynlige spor som viser seg midt i den djupeste natta", slik Sveinung beskriver det i en av sangene sine.
Forfølgelse hindrer ikke troen i Iran (TV-program)
Shervin Ebrahimian husker godt hvordan revolusjonen forandret hans hjemland Iran fra et vestlig monarki til en islamsk republikk. Kristne ble fort et mål for regimet, og har frem til i dag blitt arrestert, torturert og drept. Shervin flyktet til Norge som tenåring da krigen brøt ut mellom Iran og Irak. Han er i dag pastor i Betania-menigheten i Arendal.
– Forfølgelse og vekkelse skjer ofte parallelt, og er en del av den onde verdenen vi lever i, understreker Shervin. I et nytt program fra NoreaTV gir han et sjeldent innblikk i hvordan hverdagen er for kristne i Iran. Til tross for mange forsøk har ikke regimet klart å knuse kristendommen. Iran har den raskest voksende undergrunnskirken i verden. Flere troende forteller at forfølgelse styrker troen. De kjenner Guds nærvær midt i alt som er vanskelig.
Norea støtter den kristne TV-kanalen SAT-7 PARS. Programmene gir håp til de forfulgte og er et vitnesbyrd om at noen bryr seg om dem. Shervin kan fortelle noe helt spesielt om denne kanalen.
TV-program fra Norea: Bibelen er fortsatt relevant:
Mange i Norge og Vesten stiller seg spørsmål rundt Bibelens troverdighet og viktighet. En religionsundersøkelse fra 2016 viser at et flertall her i landet ikke lenger tror på Gud. En annen undersøkelse viser at omtrent halvparten av befolkningen i Norge er tvilende til at Bibelen er Guds ord. Rett over 10 prosent leser Bibelen hver uke, og disse er kristne.
En av Noreas målsettinger, er å gjøre Guds Ord relevant i vår tid. Gjennom Noreapastoren gir vi trosopplæring for voksne, oppmuntring i hverdagen og inspirasjon til å dele troen med andre, på nett, radio og TV. Noreapastoren er Noreas mest besøkte nettside gjennom mange år. Tilbakemeldingene vi får, som fra denne radiolytteren, tyder på at vi lykkes med å gjøre Guds ord relevant her i Norge:
"Forkynnelsen på radioen har gjort meg sterkere i mitt forhold til Gud. Jeg har fått se mer av Guds kjærlighet".
Svein Anton Hansen, som er gjest i et nytt program fra NoreaTV, er Noreapastor sammen med Asbjørn Kvalbein. Han produserer blant annet kortandaktene Trosvitaminer, som ofte kobles til hverdagsopplevelser: - Bibelske sannheter kan forklares på enkle måter, sier Hansen, som også gir folk mulighet til å komme med spørsmål rundt tro på noreapastoren.no.
TV-program fra Norea: Et tilbakeblikk på 2018
Vi går inn i et nytt år med den samme visjonen om at de minst nådde skal bli kjent med Jesus. Gjennom medier når vi mennesker akkurat der de er: på flukt, i skjul og bak stengte grenser. I et nytt TV-program vil vi se på noe av det vi fikk være med på å starte opp og videreutvikle i 2018. Takk for at du er med i forbønn og givertjeneste. Vi er spent på hvilke planer Gud har for Norea i 2019.
Våren 2018 startet Norea mannsarbeidet Every man a Samurai(norsk: Troens menn) i Japan. Dette er et undervisningsopplegg som utfordrer menn til å følge Guds kall, i et land med svært få kristne. Faktisk er de aller fleste aktive kristne japanere kvinner. Japanerne er den nest største unådde folkegruppen i verden. Mange av de overlevende etter tsunamien i 2011 har i tillegg mistet håpet og livsgnisten. Japan trenger håpet som bare Jesus kan gi - og vi håper at vårt nye mannsarbeid kan bidra til dette.
2018 var også året hvor filmprosjektet "Arven etter Adam" ble videreutviklet. Den anerkjente produsenten Roger Gihlemoen står i spissen for prosjektet som har som mål å formidle bibelhistorier ved hjelp av animasjonsfilmer. Målgruppen er særlig barn og unge i Øst-Afrika som snakker swahili. Mange av dem står midt i en troskrise og prøver å finne ut hvem de er og hvem de skal tro på. Norea er med på å finansiere dette prosjektet, og det er vår bønn at unge muslimer i denne delen av verden kan bli kjent med Jesus gjennom disse filmene. Det er stort å tenke på at vi potensielt kan nå ut til over 50 millioner mennesker med dette prosjektet, og enda flere om filmene etterhvert blir dubbet til andre språk!
Høsten 2018 ble Norea engasjert i Håpets kvinner på arabisk. Gjennom radio og bønn får kvinner i Midtøsten høre at de er verdifulle og elsket av Gud. Dette budskapet står i sterk kontrast til virkeligheten deres ellers, som kan være preget av tvangsekteskap, trakassering og mangel på utdanning. Flere lyttere tar kontakt via sosiale medier og forteller at de føler seg verdiløse. Gjennom radio kan vi nå ut til mange, og være en stemme til trøst, håp og oppmuntring i hjertet av den islamske verden.
TV-program: Fra krigsoffer til forkynner
Den kjente sangeren og låtskriveren Sveinung Hølmebakk, kjent fra blant annet Nordic Tenors, husker godt da borgerkrigen raste i Libanon på 80-tallet, selv om hverdagen hjemme på Karmøy var trygg og god. Våren 2018 fikk Sveinung møte krigsofferet Johnny på en reise med Norea, en mann med en helt annen barndom enn han selv. Johnny var kun tre år da borgerkrigen brøt ut, og slet med traumer fra krigen helt fram til voksen alder. I dag får Johnny oppmuntre barn som er ofre for krig gjennom kristne barneprogrammer på TV.
Sveinung er en engasjert sanger som formidler Guds ord gjennom mye av sitt materiale. Nå strekker han også ut en hånd til flyktningbarna, gjennom støttekonserter for Noreas TV-partner, SAT-7. Han fikk et møte med denne kanalen, som blant annet produserer programmer til barn i Midtøsten og skole-TV for flyktningbarn, da han var i Libanon med Norea i vår.
Odd Dubland: Et ærlig møte med en kunstner og forkynner (TV-program)
I dette TV-programmet blir du bedre kjent med den anerkjente kunstneren, forkynneren og Noreavennen Odd Dubland. Allerede som guttunge hørte han på Noreas radioprogrammer hjemme i stua på Dubland. Gjennom et langt liv har han vært aktiv som maler, forkynner og sanger, og mener det er viktig å bruke evnene man har fått. Sagt med Dublands egne ord: – Det er stort når et menneske blir kristent, men like stort når en kristen blir et sant menneske.
Fra total undertrykkelse til uendelig kjærlighet (TV-program)
Mishandling, vold og total underkuelse er hverdagen for mange arabiske kvinner. Gjennom kristne radioprogrammer møter de den totale kontrasten: De er elsket med uendelig kjærlighet og verdifulle for en allmektig Gud som gir dem et evig framtidshåp.
Er det rart at «Jude» og «Joseph» snakker med innlevelse, følelser og varme? Disse to som har valgt å bli værende i Midtøsten fordi Gud har kalt dem til å stå i førstelinjen gjennom å drive et kristent radioarbeid. De får selv snakke med mennesker som har gått fra det totale mørket til det lyset bare Gud kan gi. De ser på nært hold hvordan evangeliet bringer total forvandling inn i menneskers liv, på tross av de vanskeligste omstendigheter.
«Jude» og «Joseph» er Norea sine representanter i Midtøsten, i vårt nye prosjekt «Håpets Kvinner» på arabisk. I dette TV-programmet får du et usminket bilde av hva som skjer under overflaten i verdens mest konfliktfylte region: en stille vekkelse, der enkeltpersoner får møte Jesus gjennom media.
– Bønn er en livspust (TV-program)
Gjest i programmet, Marit Veimo, gikk på søndagsskole som barn, men tok først imot Jesus i løpet av russetiden. Hun er journalist av yrke, og har de siste tolv årene vært frivillig for Norea.
For en del år tilbake startet Veimo opp en bønnegruppe for kvinner. Hver måned samles de i bønn, med utgangspunkt i bønnekalenderen Håpets kvinner. Dette er en internasjonal bønnebevegelse hvor kvinner verden over får be for hverandre. Kalenderen sendes ut hver måned til forbedere på over 90 språk. I tillegg når radioprogrammet Håpets kvinner ut med evangeliet til kvinner i over 125 land.
Veimo mener bønn er en livspust, og hun tror at Gud kan hjelpe kvinner selv om livet virker mørkt og håpløst. Hun har et varmt hjerte for Albania, hvor Norea støtter Håpets kvinner. Sammen med bønnegruppen har hun samlet inn midler til å finansiere både bønneprogram og Håpets kvinner på radio i Albania. Mange kvinner har det vanskelig her, fordi de lever i et patriarkalsk samfunn og har mye lavere status enn menn. Veimo har besøkt Albania to ganger, og vil i programmet dele noen inntrykk derfra.
Veimo er også programleder i Norske Håpets kvinner, en programserie fra Norea til norske kvinner, med oppmuntring gjennom ærlige historier og bibelske perspektiver.
TV-program: – En kamp å være mann i dag
– Det er en kamp å være mann i dag. Man skal være både tøff og sterk, samtidig som man skal være myk. Det tror jeg mange menn strever med, sier Roald Arnesen i sanggruppen FriHals, som er en av gjestene i et nytt program fra Norea Mediemisjon.
Norea Mediemisjon tar kampen som Arnesen referer til, på alvor. Derfor har vi et eget mannsarbeid i Norge, som heter Troens menn. Vi vil oppfordre menn til å bruke mer tid med Gud. Gjennom et undervisningsopplegg på tre bøker, podcaster, bønnetjeneste og CD vil vi utruste menn til å ta troen på alvor.
I dette TV-programmet høre mer om Noreas mannsarbeid, og bli kjent med den CD-aktuelle sanggruppen FriHals. Du kan også se programmet på Visjon Norge lørdag 2. juni klokka 19:30.
TV-program: Millioner får høre om Jesus på TV
– Millioner av mennesker får høre om Jesus for første gang, sier Kamal Khairallah. I mange år har han jobbet for SAT-7 KIDS, en kristen barne-TV-kanal, som er en viktig samarbeidspartner for Norea i Midtøsten. Kamal har selv fått kjenne Guds kjærlighet midt i en krevende periode av livet, da han ble far og ektemann i en alder av 18 år.
I dette programmet fra Norea får du et sjeldent innblikk i hvordan man kan drive misjon i et område av verden som er rammet av krig og håpløshet. Kamals hjemland Libanon har tatt imot over 2 millioner syriske flyktninger.
Avhopperen fra Nord-Korea
Hun heter Jinga, og vokste opp i Nord-Korea. Norea Mediemisjon møtte henne i Sør-Korea, hvor hun fortalte oss om livet bak de stengte grensene. Hungersnød og sult preget hverdagen. Jinga forteller i TV-programmet fra Norea at det var grusomt å bare ha vann å gi sine barn, dag etter dag. Sulten tvang henne til å begynne ulovlig handel over grensa til Kina for å skaffe mat.
Jinga fikk også med seg en radio som tok inn sendinger fra utlandet. Hun lyttet blant annet til kristne radioprogram, før hun flyktet ut av landet med sin datter i 2004. Datteren kom seg i sikkerhet, men moren ble arrestert, og det skulle gå flere år før hun igjen ble gjenforent med sin datter. Du kan se programmet hennes på Visjon Norge lørdag 6.april klokka 19.30. Du kan også se programmet når som helst på noreatv.no fra og med denne datoen, og knappen under tar deg rett til programmet.
Noreas kvinnearbeid: Håp når livet er vanskelig! (TV-program)
De er søstre, og har hele livet sunget sammen om Jesus. Med et stort hjerte for kvinner som lider har de gitt ut albumet "Sommarfuglvenger" til inntekt for Noreas kvinnearbeid, Håpets kvinner.
Elisabeth Lillebø Sæth og Anne Birgitte Lillebø Bøe er gjester i programmet. De har begge hatt utfordringer i livet, men forteller at musikken har vært en nøkkel til legedom. Dette gjenspeiles i tekstene Elisabeth har skrevet til albumet, som du får høre noen sanger fra i programmet.
Peggy Banks: Fra overgrepsoffer til misjonsleder. (TV-program)
Som ei lita jente på syv år ble hun misbrukt av stefaren sin. Som en tilsynelatende vellykket kvinne i trettiårene ble hun forsøkt drept av sin kjæreste. Hun mistet faren før hun ble født og moren klarte ikke å ta vare på henne. Bak fasaden skjulte det seg en smerte få kjente til. Men da Peggy møtte Jesus, kunne hun gi slipp på masken og få styrke og hjelp hos Gud.
Dr. Peggy Banks, internasjonal leder for Håpets kvinner, deler sin livshistorie i programmet. Håpets kvinner er Noreas kvinnearbeid, som gjennom radio og forbønn formidler Jesu frelse til kvinner verden over - mange av dem med liknende historier om det å lide i stillhet.
Nyttårshilsen fra Per Birkeli
Vi er nå inne i 2018, et nytt år med nye muligheter for Norea Mediemisjon. Daglig leder Per Birkeli forteller om planene framover. - Noreas nye strategi handler om å nå de minst nådde. Alle prosjektene som blir satt i gang de neste fire årene vil være rettet mot nettopp disse folkegruppene, sier Birkeli.
TV-program:Sprenger grenser for å sette fri!
I dette programmet får du se hvordan Jesus forvandler enkeltmennesker, en for en. Dette skjer i områder hvor det er vanskelig å nå inn med evangeliet, som for eksempel Indonesia, Tyrkia og på Zanzibar. De unådde er mennesker som deg og meg, men hjertene deres kan av ulike grunner være stengt for Jesus. Gjennom radio, TV og internett får de muligheten til å bli kjent med Jesus og bli berget for evigheten. Norea ønsker å gå i front når det gjelder misjon, og vi inviterer deg til å bli med.
Nytt TV-program: Jesus setter Norges slaver i frihet!
Kristningen av Norge i vikingtiden beskrives gjerne ut fra de mektige sin vinkling. Men hvordan påvirket kristendommens inntog de aller minste og svakeste i det norske samfunnet på den tiden da en fjerdedel av den norske befolkningen var slaver?
Dette var utgangspunktet da multikunstneren Odd Dubland skrev eposet sitt «Kvitekrist i møte med heidenskap.» I dette TV-programmet får du møte kunstmaleren, musikeren og forkynneren Odd Dubland som nå gir ut en bok om denne tematikken sammen med maleriene sin. Du får også høre første delen av eposet om Kristus i vikingtiden.
Evangeliets påvirkning på de aller minst i samfunnet både før og nå opptar Odd Dubland, og i boken «Kristus i vikingtid og i dag» kan du lese resten av eposet i tre deler. Inntektene av boken går til Norea.
TV-program: - Troen har berget ekteskapet vårt
Ekteparet Marli og Edmund Spieker er et levende eksempel på hva Gud kan utrette gjennom et ektepar dersom han får virke slik Han ønsker. De har startet henholdsvis verdensomspennende kvinnearbeid og mannsarbeid.
Ble voldtatt - valgte å beholde barnet. (TV-program)
Livet og oppveksten var preget av mørke åndskrefter. Faren var heksedoktor og selv ble hun voldtatt av kjæresten i ung alder, og vurderte abort. I dag er situasjonen totalt forvandlet. Faren er blitt en brennende kristen pastor på den muslimske øyen Zanzibar. Selv er Elisabeth Saimon Mputa blitt mor til Grace (nåde), og hun er en ivrig bønnekvinne i Noreas kvinnearbeid «Håpets Kvinner» på Zanzibar.
I dette programmet får du et nært og sterkt møte med denne unge tanzanianske kvinnen, som er en av mange som har blitt berørt og forandre gjennom det kristne mediearbeidet vi står i. Elisabeth er et tydelig vitne om hva kristne radioprogrammer kan bety for mennesker som vandrer i mørket. Hun fant selv trøst hos Jesus da livet var på det mørkeste.
Guds ord forvandler enkeltmennesker og lokalsamfunn! (TV-program)
Første gangen hun møtte en tildekket muslimsk kvinne med et slør foran øynene, ble hun sterkt beveget og fikk et sterkt hjerte for denne kvinnen. Hun opplevde at Gud sa til henne: «Dette svarte kledet er ikke bare over hodet hennes. Det er over sinnet hennes. Og dette gjelder ikke bare henne, det gjelder kvinner over hele verden. Gud begynte å åpne øynene mine for lidelsen overalt der jeg beveget meg.
-Det gjelder evigheten! (TV-program)
Tidligere utsending Jørn Helland for Norsk Luthersk Misjonssamband er hovedgjest i programmet. Han tar oss med til Indonesia der han gjennom relasjonsbygging og vennskap har fått dele troen på Jesus med mennesker som ellers ikke hadde fått høre. Det er en stor opplevelse når troen på Jesus får plass i nye hjerter. Men hva skjer med dem etter at utsendingene har reist hjem?
Jesus møtte meg på det mørkeste! (TV-program)
Andrea vokste opp i borgerkrigen i Libanon. Uten framtidshåp og uten skolegang var livet helt mørkt. Men så fikk hun møte Jesus og noen av hans etterfølgere. Livet ble snudd opp-ned for Andrea. Utdannelsen gav henne fremtidshåp. I dag er hennes hjertesak å hjelpe flyktningebarn med utdanning via skole-TV. Møt Andrea Elmounayer og hør hennes sterke livshistorie i månedens helt ferske TV-program fra NoreaTV.
Tyrkias plass i kristen historie
Tyrkia står midt i sentrum av globalpolitiske begivenheter. Selv om landet også har vært i sentrum av 2000 år med kristen historie, er det i dag bare 150 000 kristne av 78 millioner innbyggere. Kun 10 000 av disse er evangeliske kristne. Derfor vil Norea i 2017 satse ekstra på Tyrkia. Denne filmen gir sterke perspektiver for oss som tror på Jesus.
Hvorfor nå?
Hvordan kan budskapet om Guds kjærlighet nå mennesker i nød, i krig, på flukt og under forfølgelse? Hvordan kan TV brukes? Hvorfor skal vi engasjere oss akkurat nå?
Fordi akkurat nå er det mange mennesker som trenger evangeliet, og akkurat nå er det mange som trenger å møte Guds kjærlighet - bak murer og bak grenser. TV-sendingene når inn.
En troens mann - alder ingen hindring! (TV-program)
Du får møte Edmund Spieker som har vært mediemisjonær i 47 år. Allerede som 11-åring begynte han å evangelisere aktivt. Tidlig oppdaget han radioens unike rekkevidde.
Edmund er nærmere 80 år, men det hindrer ham ikke i å være pioner. Han har nylig startet mannsarbeidet "Troens Menn" som drives av Norea Mediemisjon her i Norge.
I dette programmet forteller han også om den dramatiske flukten fra Øst-Tyskland under andre verdenskrig sammen med moren og tre søsken.
TV-program: Radiostemmen som helbreder
I 2015 ble dramaserien Healing Voice lansert. Målet med serien er å bidra til at jenter og kvinner med fødselsskader som fistula kan få et verdig liv. Serien forteller om en kvinnes vei fra håpløshet til håp, fra å bli utstøtt av familien til å få medisinsk hjelp og få vite at hun er verdifull i Guds øyne. For kort tid siden var Norea på besøke i Etiopia for å se nærmere på arbeidet, som allerede etter kort tid har bært frukter. I dette programmet møter du kvinner som gjennom serien har fått et møte med Jesus og har fått øynene opp de for de rundt seg.
Møt familien Baskaron fra Kairo!
Familien Baskaron fra Kairo er en av SAT-7s 15 millioner registrerte seere. Vi besøkte dem for å slå av en prat om hva de lærer gjennom våre TV-sendinger.
Irakiske flyktninger
Kristne ble tvunget til å flykte fra Irak, men klarer likevel ikke å hate sin naboer som jaget dem. Se sterke vitnesbyrd.
Fordi Gud er kjærlighet!
Gud er kjærlighet. Det er budskapet som Rita Elmounayer i SAT-7 brenner for å formidle til mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika.
Håp i det håpløse i Midtøsten
Midt i håpløsheten finnes det håp. Gud er med i Syria, selv om situasjonen ser helt mørk ut.
60 år med Jesus i media
Gjennom 60 år har Norea vært et vitalt og nyskapende redskap for kristen forkynnelse i media, både i Norge og internasjonalt.
10 millioner barn ser på kristne TV-programmer
Foreldrene ønsker at barna skal få en pause fra krig og uro rundt dem, og ser på SAT-7 Kids sine TV-sendinger som et fristed.
Med hjelp til å tilgi sønnens drapsmenn
Gjennom budskapet hun fikk høre på TV, fikk den iranske kvinnen hjelp til å tilgi sin sønns mordere.
Millioner av mennesker i Midtøsten nås med evangeliet
I et område av verden der vanlig misjonsarbeid enten er umulig eller svært vanskelig i drive, er TV blitt et fantastisk redskap til å nå inn i hjem og hjerter.
Mennesker i Iran kommer til tro på Jesus
I Iran er det få kirker og få andre muligheter for å høre evangeliet. For denne iraneren ble TV-sendinger redningen
En bønn for Midtøsten og Nord-Afrika
- Jeg skal ikke ødelgge den for de ti rettferdiges skyld, svarte Gud til Abraham som bad om nåde for Sodoma dersom Gud kunne finne ti rettferdige i byen. I dag er det millioner av troende i Midtøsten og Nord-Afrika som søker Gud i bønn om nåde.
En ung stemme for fred og tilgivelse
Irakiske Myriam er bare tolv år gammel, men har allerede rukket å røre en hel verden med sitt budskap om tilgivelse. Sammen med mange andre måtte hun rømme fra hjemlandsbyen da islamistene tok makten.
Med utdanning til barn i krig
Krig og dramatisk flukt preger mange barn og unge i dagens Midtøsten. Millioner mister muligheten til utdanning og framtid. Vi når dem med utdanning gjennom TV
Med utdanningshåp til flyktningbarn
Millioner av syriske barn ble fratatt skolegang da krigen rammet landet deres. Før krigen gikk 97 % av barna på skole, i dag er det mer enn 3 millioner syriske barn som ikke får skolegang.
Barnebruden som møtte Jesus
Mennesker i det ytterste mørket får møte Jesus som sin Frelser og får sine liv forvandlet! Budskapet når dem via TV og radio. Elmira forteller sin historie.