Guds redningsplan på swahili

En prisbelønt filmskaper reiser til Tanzania som misjonær, og ved hjelp av mange gudfeldigheter, seiler det opp en storproduksjon.

Roger Gihlemoen er navnet. Han har bl.a vunnet Heddaprisen for sin produksjon innen animasjonsfilm. Nå bruker han denne kompetansen til å lage animasjonsserien «Arven etter Adam». Dette er et pionerprosjekt som forteller om Guds store redningsplan. I utgangspunktet blir filmene laget på swahili, men målet er å oversette de til mange andre språk. Det finnes rundt 50 millioner swahilitalende barn i Øst-Afrika. For mange av dem blir dette første gang de ser en animasjonsfilm på sitt eget morsmål. Mange av dem kommer fra det vi kaller unådde folkegrupper.

Gihlemoen har tatt utgangspunkt i personer som Adam, Abraham, David og Jesus, som også er kjente i en muslimsk kontekst. Ut fra disse tegner han gjennom 26 episoder det store bildet med Gud som skaperen og gjenoppretteren.

I dette programmet fra Norea Mediemisjon får du møte en engasjert Roger Gihlemoen som forteller om hvordan idéen ble til og hvordan Gud åpnet jerndører og viste han skjulte skatter i mørket. «Arven etter Adam» er en storsatsning for Norea, og her tas det i bruk enda et verktøy for at evangeliet skal nå til stadig nye unådde mennesker.