- En forsmak på himmelen
-Vi kommer med vår travelhet og litt vonde samvittighet for det vi ikke fikk gjort slik vi hadde tenkt. Men i mannsgruppa møtes vi med nåde og omsorg. Det er som en forsmak på himmelen, sier Øystein Strømme. Sammen med Rune Galteland og fem andre menn samles de til mannsgruppe på Birkeland i Agder. Rune og Øystein er gjester i dette TV-programmet som handler om mannsarbeidet, Troens Menn. Opplegget utfordrer og utruster dem i familieliv, yrkesliv og i sitt åndelige liv.
-Jeg har funnet ekte frihet, sier japaneren Ryuichi Tsubuku, som gjennom Troens Menn-opplegget opplevde at både hans eget liv og forholdet til kona endret seg.
I programmet møter vi også Olav Humlebrekke som startet den Troens Menn-gruppa i Norge. Han opplevde at gjennom opplegget ble han som mann disippelgjort og utrustet til hverdagslivet med Jesus.
Troens Menn er et samtaleopplegg bestående av tre bøker som omhandler forholdet til Gud, kona og barna og tar opp konkrete problemstillinger knyttet til dagliglivets utfordringer som penger, arbeidsliv, sex, porno etc. Menn blir utrustet til å gå inn i rollen som en kristen mann basert på Guds tanker om mannsrollen. Det er også et bønnenettverk der det månedlig sendes ut en bønnekalender, og det finnes radioprogram/podkaster med undervisning som bygger på bøkene. Troens Menn produseres og brukes i mange land. Norea støtter dette arbeidet i Japan og Albania.
TV-program: Avhopperen fra Nord-Korea
Hun heter Jinga, og vokste opp i Nord-Korea. Norea Mediemisjon møtte henne i Sør-Korea, hvor hun fortalte oss om livet bak de stengte grensene. Hungersnød og sult preget hverdagen. Jinga forteller i TV-programmet fra Norea at det var grusomt å bare ha vann å gi sine barn, dag etter dag. Sulten tvang henne til å begynne ulovlig handel over grensa til Kina for å skaffe mat.
Jinga fikk også med seg en radio som tok inn sendinger fra utlandet. Hun lyttet blant annet til kristne radioprogram, før hun flyktet ut av landet med sin datter i 2004. Datteren kom seg i sikkerhet, men moren ble arrestert, og det skulle gå flere år før hun igjen ble gjenforent med sin datter.
Guds redningsplan på swahili
En prisbelønt filmskaper reiser til Tanzania som misjonær, og ved hjelp av mange gudfeldigheter, seiler det opp en storproduksjon.
TV-program fra Norea: Bibelen er fortsatt relevant:
Mange i Norge og Vesten stiller seg spørsmål rundt Bibelens troverdighet og viktighet. En religionsundersøkelse fra 2016 viser at et flertall her i landet ikke lenger tror på Gud. En annen undersøkelse viser at omtrent halvparten av befolkningen i Norge er tvilende til at Bibelen er Guds ord. Rett over 10 prosent leser Bibelen hver uke, og disse er kristne.
En av Noreas målsettinger, er å gjøre Guds Ord relevant i vår tid. Gjennom Noreapastoren gir vi trosopplæring for voksne, oppmuntring i hverdagen og inspirasjon til å dele troen med andre, på nett, radio og TV. Noreapastoren er Noreas mest besøkte nettside gjennom mange år. Tilbakemeldingene vi får, som fra denne radiolytteren, tyder på at vi lykkes med å gjøre Guds ord relevant her i Norge:
"Forkynnelsen på radioen har gjort meg sterkere i mitt forhold til Gud. Jeg har fått se mer av Guds kjærlighet".
Svein Anton Hansen, som er gjest i et nytt program fra NoreaTV, er Noreapastor sammen med Asbjørn Kvalbein. Han produserer blant annet kortandaktene Trosvitaminer, som ofte kobles til hverdagsopplevelser: - Bibelske sannheter kan forklares på enkle måter, sier Hansen, som også gir folk mulighet til å komme med spørsmål rundt tro på noreapastoren.no.
TV-program: Misjonsmassasje og team-arbeid
Har du noen gang fått misjonsmassasje? Vel, det opplevde Noreas Linda Torkelsen da hun besøkte Sentral-Asia. Hva som skjedde, kan du se her i det nyeste programmet fra Norea, som tar det med blant annet til Sentral-Asia. Dette området har vært en viktig satsning for oss dette året. Du får også møte Elisabeth Lillebø Sæth som forteller om et sterkt møte med "team Norea".
TV-program: Millioner får høre om Jesus på TV
– Millioner av mennesker får høre om Jesus for første gang, sier Kamal Khairallah. I mange år har han jobbet for SAT-7 KIDS, en kristen barne-TV-kanal, som er en viktig samarbeidspartner for Norea i Midtøsten. Kamal har selv fått kjenne Guds kjærlighet midt i en krevende periode av livet, da han ble far og ektemann i en alder av 18 år.
I dette programmet fra Norea får du et sjeldent innblikk i hvordan man kan drive misjon i et område av verden som er rammet av krig og håpløshet. Kamals hjemland Libanon har tatt imot over 2 millioner syriske flyktninger.