En ung stemme for fred og tilgivelse

Irakiske Myriam er bare tolv år gammel, men har allerede rukket å røre en hel verden med sitt budskap om tilgivelse. Sammen med mange andre måtte hun rømme fra hjemlandsbyen da islamistene tok makten.

Myriam var bare 10 år gammel da SAT-7 traff henne for første gang i 2014. Da befant hun og familien seg i en flyktningleir.

De aller fleste kristne familier hadde flyktet fra Mosul og hennes hjemlandsby Qaraqosh. Den unge jenta møtte TV-reporteren Essam Nagy med et budskap om tilgivelse overfor terroristene som hadde gjort dem så mye vondt.

Ett år senere møtte Essam Nagy på nytt Myriam. Denne gangen var det et overraskelsesbesøk i klasserommet i flyktningleiren. Ved siden av henne finner han bestevenninnen Sandra. Forrige gang han snakket med Myriam var dette ett av hennes største bønneemner: At hun måtte gjenforenes med Sandra, som hun var kommet bort fra under flukten.

De to jentene målbærer det samme budskapet som tidligere: Tilgivelse og tillit til Gud. De kommer fra kristne irakiske familier, som utgjør en liten minoritet i et land der det å være kristen er vanskelig.

De har også en oppfordring til verdens ledere:

- Lev med kjærlighet og tilgivelse i hjertene deres!

 

Programmet er produsert av vår samarbeidspartner i Midtøsten, Sat-7