TV-program: Forfølgelse hindrer ikke troen i Iran
Shervin Ebrahimian husker godt hvordan revolusjonen forandret hans hjemland Iran fra et vestlig monarki til en islamsk republikk. Kristne ble fort et mål for regimet, og har frem til i dag blitt arrestert, torturert og drept. Shervin flyktet til Norge som tenåring da krigen brøt ut mellom Iran og Irak. Han er i dag pastor i Betania-menigheten i Arendal.
– Forfølgelse og vekkelse skjer ofte parallelt, og er en del av den onde verdenen vi lever i, understreker Shervin. I et nytt program fra NoreaTV gir han et sjeldent innblikk i hvordan hverdagen er for kristne i Iran. Til tross for mange forsøk har ikke regimet klart å knuse kristendommen. Iran har den raskest voksende undergrunnskirken i verden. Flere troende forteller at forfølgelse styrker troen. De kjenner Guds nærvær midt i alt som er vanskelig.
Norea støtter den kristne TV-kanalen SAT-7 PARS. Programmene gir håp til de forfulgte og er et vitnesbyrd om at noen bryr seg om dem. Shervin kan fortelle noe helt spesielt om denne kanalen.
TV-program: Avhopperen fra Nord-Korea
Hun heter Jinga, og vokste opp i Nord-Korea. Norea Mediemisjon møtte henne i Sør-Korea, hvor hun fortalte oss om livet bak de stengte grensene. Hungersnød og sult preget hverdagen. Jinga forteller i TV-programmet fra Norea at det var grusomt å bare ha vann å gi sine barn, dag etter dag. Sulten tvang henne til å begynne ulovlig handel over grensa til Kina for å skaffe mat.
Jinga fikk også med seg en radio som tok inn sendinger fra utlandet. Hun lyttet blant annet til kristne radioprogram, før hun flyktet ut av landet med sin datter i 2004. Datteren kom seg i sikkerhet, men moren ble arrestert, og det skulle gå flere år før hun igjen ble gjenforent med sin datter.
Kinas kristne er forfulgt, men ikke forlatt
Vi har hørt mye i det siste om hvordan kristne i Kina blir overvåket, noen blir forfulgt. I tillegg er det mange som blendes av velstand og materialisme, og når det er en skrikende mangel på eldste og pastorer, så kan mange fort falle bort. Norea har i mange år drevet systematisk teologisk opplæring av kinesiske kristne. Ved hjelp av teknologi har tusenvis av studenter fullført en bachelor-grad kalt SOTA (Seminary on the Air).
Guds redningsplan på swahili
En prisbelønt filmskaper reiser til Tanzania som misjonær, og ved hjelp av mange gudfeldigheter, seiler det opp en storproduksjon.
TV-program: Misjonsmassasje og team-arbeid
Har du noen gang fått misjonsmassasje? Vel, det opplevde Noreas Linda Torkelsen da hun besøkte Sentral-Asia. Hva som skjedde, kan du se her i det nyeste programmet fra Norea, som tar det med blant annet til Sentral-Asia. Dette området har vært en viktig satsning for oss dette året. Du får også møte Elisabeth Lillebø Sæth som forteller om et sterkt møte med "team Norea".
TV-program fra Norea: Bibelen er fortsatt relevant:
Mange i Norge og Vesten stiller seg spørsmål rundt Bibelens troverdighet og viktighet. En religionsundersøkelse fra 2016 viser at et flertall her i landet ikke lenger tror på Gud. En annen undersøkelse viser at omtrent halvparten av befolkningen i Norge er tvilende til at Bibelen er Guds ord. Rett over 10 prosent leser Bibelen hver uke, og disse er kristne.
En av Noreas målsettinger, er å gjøre Guds Ord relevant i vår tid. Gjennom Noreapastoren gir vi trosopplæring for voksne, oppmuntring i hverdagen og inspirasjon til å dele troen med andre, på nett, radio og TV. Noreapastoren er Noreas mest besøkte nettside gjennom mange år. Tilbakemeldingene vi får, som fra denne radiolytteren, tyder på at vi lykkes med å gjøre Guds ord relevant her i Norge:
"Forkynnelsen på radioen har gjort meg sterkere i mitt forhold til Gud. Jeg har fått se mer av Guds kjærlighet".
Svein Anton Hansen, som er gjest i et nytt program fra NoreaTV, er Noreapastor sammen med Asbjørn Kvalbein. Han produserer blant annet kortandaktene Trosvitaminer, som ofte kobles til hverdagsopplevelser: - Bibelske sannheter kan forklares på enkle måter, sier Hansen, som også gir folk mulighet til å komme med spørsmål rundt tro på noreapastoren.no.